Nieuws

blijf op de hoogte

Wij doorkruisen gans Vlaanderen. Blijf je graag op de hoogte waar onze kasseienleggers momenteel aan de slag zijn? Hier volg je onze activiteiten van dichtbij.

Heraanleg kasseien binnenplein Royal Zoute Golf Club

Golf-Knokke---Foto-5

Heraanleg kasseien binnenplein Royal Zoute Golf Club In opdracht van Architectenbureau Dries BONAMIE.

De Vlaamse overheid trekt 637.315,68 euro uit voor het uitvoeren van restauratiewerken aan de villa Maeger Scorre in Knokke-Heist, het clubhuis van de Royal Zoute Golf Club. Dat besloot Geert Bourgeois (N-VA), Vlaams minister-president.

Het gebouw werd in 1928 opgetrokken naar een ontwerp van Mario Knauer en is sinds 2007 een beschermd monument. De villa bestaat uit een woning, bijgebouwen en een poortgebouw rondom een binnenkoer. In het monument valt het rijkelijk gebruik van fraai houtwerk op, onder meer in de trap met sierlijk gedraaide trappaal, binnendeuren met oorspronkelijk hang- en sluitwerk en het vaste wandmeubilair. Met de restauratiepremie worden de gevels, de daken en het schrijnwerk aangepakt. Het lood- en koperwerk, de goten en regenafvoeren worden ook hersteld of vervangen. Vanaf 1946 werd villa Maeger Scorre als clubhuis voor golfers gebruikt. In het interieur vallen de muurschilderingen van Edgar Tytgat uit 1929-1930 op. Het golfterrein ligt er al sinds 1900. Heel wat Engelsen die verbleven in Brugge zakten toen af naar Knokke om te golfen. Vanaf 1908 verkavelde de SA Compagnie Immobilière Le Zoute het uitgestrekte duinengebied volgens een aanlegplan van de Duitse urbanist Joseph Stübben.Plaatsen van 3200m² nieuwe, Roemeense porfierkasse...
Aanleg van de Arsenaalstraat in Brugge